01
Ekdoseis2
Periodika2
Neeskiklofories

Epanekdoseis

Prosfores

diahoristiko

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Βρετανία, φίλοι, το 42% πιστεύει στα … φαντάσματα! Αντίθετα δε με ό,τι θα περίμενε κανείς το ποσοστό αυτό έχει σημειώσει σημαντική άνοδο σε σύγκριση με τη δεκαετία του ΄50! Πολλοί μάλιστα δεν διστάζουν να περιγράψουν δημόσια τις υπερφυσικές τους εμπειρίες! «Ομάδες έρευνας του υπερφυσικού», όπως αποκαλούνται, με θερμούς κιόλας οπαδούς, εμφανίζονται ξαφνικά σ’ όλη τη χώρα!
Ο συγγραφέας Φράνσις Γουίν είπε στους «SundayTimes»: «Ο ενθουσιασμός για προγράμματα όπως τα φαντάσματα, τα ωροσκόπια και τα ξωτικά παραπέμπει σ’ έναν τρόπο σκέψης της εποχής του Μεσαίωνα…» Και συνεχίζει: «Είναι παράξενο που οι εκπληκτικές τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις συνοδεύονται από μια επιδημία προλήψεων και ψευδοεπιστήμης»!
Κάποιοι μιλούν για μόδα που έχει τροφοδοτηθεί από σχετικές τηλεοπτικές εκπομπές. Μάλιστα το κοινό των εκπομπών αυτών έχει πολλαπλασιασθεί τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας το 1 εκατ. τηλεθεατές! Οι εφημερίδες γράφουν πως «οι εκπομπές αυτές προσφέρουν μια ανούσια μεταμεσονύχτια διασκέδαση»! Οι δε ψυχολόγοι θεωρούν ότι «η γοητεία του υπερφυσικού έχει προκύψει σε συνδυασμό με την βαθμιαία απομάκρυνση από την θρησκεία»!

*   *   *

Στ’ αλήθεια τι να πει κανείς μπροστά σ’ αυτή την ειδησεογραφία;

Ιδιαίτερα δε μετά την δεκαετία του ΄90 κι ύστερα, όλο το θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας, όλο και πιο πολύ, χρησιμοποιείται για την προβολή και την καθιέρωση στην ψυχαγωγία, τα γούστα, τις προτιμήσεις, τις απόψεις και τις αντιλήψεις μας του λεγόμενου «υπερφυσικού»! Μονοπωλώντας τα!

Πρόκειται για:
● Τον κινηματογράφο με τις γνωστές ταινίες τρόμου, φρίκης, μυστηρίου και θρίλερ, όπως ονομάζονται!

● Tην τηλεόραση όπου έχει καθιερώσει να έχει καθημερινά τις μεταμεσονύχτιες ώρες πολλές απ’ τις ταινίες αυτές (δέστε τα τηλεοπτικά προγράμματα των καναλιών και θα εκπλαγείτε!)
● Τα βιβλία, με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ!
● Τα περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων και των κόμικς (μέχρι και ο Μίκυ Μάους έχει την ειδική έκδοση «Ο Μίκυ Μυστήριο»!)
● Ειδικά περιοδικά όχι μόνο για μεγάλους αλλά και για μικρά παιδιά που εκδίδονται προς τούτο!
● Το μεγαλύτερο μέρος των εκπομπών κινουμένων σχεδίων!
● Τα παιδικά παιχνίδια με τις αλλόκοτες φιγούρες, στο σύνολό τους εμπνευσμένες από τα κινούμενα σχέδια που ταυτόχρονα βλέπουν τα παιδιά!
● Τη μουσική, με πρωταγωνιστή το ροκ και όλα του τα παρακλάδια, κυρίως δε το χέβι μέταλ!
● Το σύνολο των video – games ως και αυτών των game – boy!
● Ο,τι ασχολείται ιδιαίτερα η νέα γενιά, ό,τι την θέλγει και την συγκινεί!

Δεν έμεινε τίποτα ανέγγιχτο! Όλη δε αυτή η πραμάτεια, όλο και κατακλύζει τα σύγχρονα μέσα…

Και τι σύμπτωση! Όλα τους είναι προϊόντα πολυεθνικών. Προσέξτε το και θα δείτε… Από τα μέσα παραγωγής (εκδοτικοί οίκοι, δισκογραφικές εταιρείες, εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, ταινιών κινουμένων σχεδίων, βιντεοπαιχνιδιών κ.λπ.) ως τα μέσα διάθεσης και προβολής (όπως τα τηλεοπτικά κανάλια).
Όλα αυτά πια είναι της TimeWarner, της Disney, της Nintendo … Που με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις που γίνονται συνεχώς, όλο και γιγαντώνονται και μονοπωλούν πια τα πάντα, παράγοντας και πουλώντας οτιδήποτε θελήσουν, δηλαδή αυτά τα συγκεκριμένα θέματα…
Της παγκοσμιοποίησης όλα τους! Αλλά και της εωσφορικής κίνησης της λεγόμενης «Νέας Εποχής» που την κατευθύνει!

*   *   *

 Που αποβλέπουν άραγε; Μα στα εξής φοβερά:
● Κατ’ αρχήν, στην απώλεια εκ μέρους μας, της αίσθησης του ωραίου και στον εθισμό μας στο απαίσιο και το αποκρουστικό!
● Έπειτα, στην εξοικείωση - ταύτισή μας, με τον αποτρόπαιο και διεφθαρμένο αποκρυφιστικό κόσμο, τα σύμβολα και τα μηνύματά του!
● Στην έντεχνη υποβάθμιση και διαστρέβλωση ακόμη κι αυτής της έννοιας του καλού, με σκοπό την εξύψωση και προβολή του κακού!
● Στην αντιστροφή των πραγμάτων μέσα μας! Δηλαδή, στο να συμπαθήσουμε το κακό και να αντιπαθήσουμε το καλό! Να αποκτήσουμε μια έλξη προς ό,τι είναι βίαιο και αποκρουστικό, ακατάστατο και χαώδες και ταυτόχρονα μια αποστροφή προς ό,τι ειρηνικό, όμορφο, γαλήνιο, αγιασμένο!
Και επιπλέον:

●  Δίνουν σαφώς το μήνυμα ότι όλα λύνονται ή επιτυγχάνονται όχι μόνο με τη βία, αλλά και με τη χρήση της μαγείας!
●  Διακηρύττουν με τον τρόπο τους ότι το σκοτάδι και η κόλαση δεν είναι κακά!
●  Και τελικά στη διαμόρφωση καλής εικόνας για τον …Σατανά!!!

Γι’ αυτό και οι ήρωες και οι πάσης μορφής αποκρουστικές φιγούρες του κακού, είναι συμπαθέστατες, χαριτωμένες, οικείες, φιλικές, κάποτε και αστείες και … πάντοτε πρόθυμες για να βοηθήσουν!!!
●   Τέλος δε στην διαταραχή μας με τις φοβίες, τους εφιάλτες, τις αϋπνίες, την κατάθλιψη και την εσωστρέφεια! Και στην μύησή μας στον καταραμένο σατανιστικό κόσμο!

*   *   *

Ας τα απορρίψουμε πλήρως και απολύτως παιδιά! Δόξα τω Θεώ δεν διαβρώθηκαν όλα! Υπάρχει ασφαλώς και το καλό θέαμα, το καλό παιχνίδι, το καλό βιβλίο, το καλό περιοδικό, η καλή μουσική, η όμορφη ψυχαγωγία. Μην πέφτουμε στην παγίδα τους…

Κ. Γ. Παπαδημητρακόπουλος


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ