01
Ekdoseis2
Periodika2
Neeskiklofories

Epanekdoseis

Prosfores

diahoristiko

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, είδαμε στην αρχή του χρόνου να κατακλύζονται οι εφημερίδες και τα κοσμικά περιοδικά, αλλά και πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, από αστρολογικά «αφιερώματα»! Επιπλέον εφέτος βλέπουμε να κυκλοφορούν ειδικές πολυτελέστατες εκδόσεις με σκοπό να μας μυήσουν στα της αστρολογίας και να μας κλέψουν όλο το ενδιαφέρον, αλλά και την ελπίδα, την οποία μονάχα στον Θεό πρέπει να έχουμε.

Για το θέμα αυτό, πολλές φορές ο γνωστός Καθηγητής της Αστρονομίας και Διευθυντής Πλανηταρίου Δ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ έχει πει κι έχει γράψει στον τύπο για τις αστειότητες των αστρολόγων. Σε δημοσίευμά του στο «Έθνος της Κυριακής», αναφέρει: «Το μέλλον δεν είναι γραμμένο στα άστρα. Η μαγνητική τους επίδραση είναι ασήμαντη λόγω των τεραστίων αποστάσεων, γι’ αυτό και δεν επηρεάζουν τη ζωή και τη μοίρα τους»

Αλλ’ ας δούμε κι ένα χαρακτηριστικό επ’ αυτού απόσπασμα απ’ την ίδια εφημερίδα. Γράφει:

«Υποστηρίζουν ότι έστω κι αν τα άστρα, τα ζώδια και οι αστερισμοί είναι πολύ μακριά, εντούτοις οι πλανήτες, ο Hλιος και η Σελήνη βρίσκονται αρκετά κοντά μας. H Σελήνη, για παράδειγμα, επιδρά πάνω στη Γη και δημιουργεί τις παλίρροιες. Δεν θα μπορούσαν άραγε να έχουν οι πλανήτες κάποια παλιρροιακή επίδραση και πάνω στον άνθρωπο; Φυσικά ναι. Mόνο που η παλιρροιακή επίδραση της Σελήνης, του Hλίου και των άλλων πλανητών πάνω στον άνθρωπο είναι απειροελάχιστη. Για παράδειγμα, ο μαιευτήρας που φέρνει στον κόσμο ένα νεογέννητο μωρό επιδρά παλιρροιακά πάνω σ' αυτό 2.150.000 φορές περισσότερο από τη Σελήνη, 4.500.000 φορές περισσότερο από τον Ήλιο, 2 τρισεκατομμύρια φορές περισσότερο από τον Aρη κ.λπ. Aκόμη και ένα περιοδικό στα χέρια μας επιδρά παλιρροιακά πάνω μας ένα δισεκατομμύριο φορές περισσότερο από τον Aρη»!!!

Κι όμως πολλοί, αγνοώντας ακόμη και την επιστήμη, μένουν προσκολλημένοι σε δοξασίες κυριολεκτικά πρωτογόνων λαών. Όλοι αυτοί δε αυτοαποκαλούνται και «μοντέρνοι», ενώ εμείς οι άλλοι «σκοταδιστές» και «προκατειλημμένοι». Τι … σκοτάδι!

Τονίζει ο ι. Χρυσόστομος: «Eκείνος (δηλ. ο Χριστός) που ήρθε να διδάξει την αρετή δεν συμπεριέλαβε και την αστρολογία, αλλά καταργεί εντελώς αυτήν, καθορίζοντας ότι όλα είναι στη θέληση και στη μη θέληση του καθενός, και τα καλά και τα μη καλά».

Και ο Μ. Βασίλειος τονίζει, μεταξύ άλλων, στο έργο του «ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΑΗΜΕΡΟΝ»: «Eίναι καταγέλαστοι και αυτοί που ασχολούνται με την ανύπαρκτη αυτή τέχνη (του αστρολόγου), και όσοι πιστεύουν ανόητα ότι αυτοί (δηλ. οι αστρολόγοι) έχουν τη δύναμη να γνωρίζουν την τύχη τους».

Αυτή είναι η αλήθεια, ιδού επί του θέματος το φως…

[Απ' το περιοδικό "ΤΑ ΚΡΙΝΑ"]


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ