01
Ekdoseis2
Periodika2
Neeskiklofories

Epanekdoseis

Prosfores

diahoristiko

Του Μακεδόνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ,

πρώην Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης.

       

«Το ισχυρό όπλο της Ελλάδας είναι η Ιστορία»! (H. Kissinger)

Ο Χένρυ Κίσσιγκερ, τ. Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. (σ.σ. μολονότι… ανθέλληνας), ως γνώστης της Ιστορίας, εγνώριζε ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Διότι οι Μακεδόνες είχαν τα ίδια ιερά των θεών τους με τους άλλους Έλληνες και τους αυτούς θεούς, που κατοικία είχαν το Μακεδονικό Όρος, τον Όλυμπο. Μιλούσαν επίσης την αυτή γλώσσα με τους άλλους Έλληνες, την ελληνική.

Στη Μακεδονία υπάρχουν τέσσερα (4) αρχαία θέατρα και, ως γνωστό, μόνο οι Έλληνες είχαν θέατρα. Οι Μακεδόνες, όπως όλοι οι Έλληνες, συμμετείχαν στις Αμφικτιονίες και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αλέξανδρος ο Α΄ (παππούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου) έλαβε μέρος τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενίκησε.

Όσοι επισκέφθηκαν τη Μακεδονία και είδαν τις ελληνικές επιγραφές και τα αρχαία θέατρα, είδαν την ιστορική αλήθεια. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, μετά την επίσκεψή του στη Βεργίνα το 1982, εδήλωσε: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές, ούτε φανταζόμουν τόσο έντονη τη σφραγίδα της Ελλάδας εδώ. Βυθίσθηκα στο μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων».

Όταν ήμουν Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, πέντε Πρέσβεις της ΟΥΝΕΣΚΟ ζήτησαν να επισκεφθούν τη Βεργίνα, οπότε ανέλαβα τη μετακίνηση και την ξενάγησή τους. Επισκέφθηκαν τη Βεργίνα και εν συνεχεία πήγαν σ’ ένα εστιατόριο της Βέροιας. Μεταξύ των Πρέσβεων ήταν και ο Πρέσβης της Ολλανδίας, ο οποίος ήταν 15 χρόνια στην ΟΥΝΕΣΚΟ και εθεωρείτο ένας εκ των σημαντικοτέρων Πρέσβεων στην ΟΥΝΕΣΚΟ. Οι τέσσερις Πρέσβεις συνεχώς αναφέρονταν στα εκπληκτικά εκθέματα της Βεργίνας, άλλα τους διέκοψε ο Ολλανδός Πρέσβης και τους είπε: «Ωραία αυτά που λέτε. Για μένα ένα έχει σημασία. Είδα ελληνικές επιγραφές και ξεκαθάρισε μέσα μου το θέμα Μακεδονία»! Το γεγονός αυτό για τη σημασία των επιγραφών της Μακεδονίας είναι γνωστό στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας με το Πανεπιστήμιο Lund και το διακεκριμένο συγγραφέα StaffanStolpe σε μελέτη τους το 1995 για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Όλοι, και οι Υπουργοί, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και όλων των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

Ο Ζέλεφ, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, επισκέφθηκε την 20η Ιουνίου 1993 τη Σουηδία και, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας SvenskaDugbladed για το «Μακεδονικό Έθνος», εδήλωσε: «Το Μακεδονικό Έθνος, που εδημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν, είναι Έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ»!

Μετά την ανακήρυξη, τη 2α Αυγούστου 1944, από τον Τίτο της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ο Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Stettinious, το Δεκέμβριο του 1944, με τη υπ’ αριθμ. 868614/26.12.1944 Εγκύκλιό του προς τους Πρεσβευτές και τους Προξένους των Η.Π.Α., έδωσε οδηγίες να πληροφορήσουν ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία (δηλαδή απάτη) την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους» και «μακεδονικής συνείδησης. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν εκπροσωπούν ούτε εθνική ούτε πολιτική πραγματικότητα και στόχο έχουν την απόσπαση τμήματος της Ελλάδας» (της… Μακεδονίας, που κατοικείται από Έλληνες).

Με το Δόγμα Τρούμαν αποφεύχθηκε η απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και η ένταξή της στα Σκόπια το 1946-49.

Τα ανωτέρω είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Αλλά δυστυχώς η υπηρεσία διεύρυνσης της Ε.Ε., παρά την υπόμνησή μου, δεν είπε στον Αρμόδιο Επίτροπο κ. OliRen να επισκεφθή με την Επιτροπή Σύνδεσης, δηλαδή τους Σκοπιανούς Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, τη Μακεδονία, για να δουν την ιστορική αλήθεια, ώστε να διαπιστώσουν οι Σκοπιανοί ότι τους εξαπάτησε ο Τίτο με το να τους θεωρεί απογόνους τους Μεγάλου Αλεξάνδρου για το στόχο του. Δηλαδή την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα προς έλεγχο του Αιγαίου, όπως έκανε ο Χίτλερ, που, για να εδραιώσει το Ναζισμό, εξαπάτησε τους Γερμανούς ότι ανήκουν στην Άρια Φυλή.

Επειδή δεν έγινε η επίσκεψη αυτή, γυρίσθηκε το ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη με τίτλο: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ». Ήδη το ντοκυμαντέρ προβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε ορισμένες πόλεις της Αμερικής. Και θα προβληθή και σε άλλες χώρες, για να ντρέπονται όσοι από άγνοια Ιστορίας και αφέλεια εισηγήθηκαν να αναγνωρισθούν τα Σκόπια με το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», το οποίο δόλια αναφέρουν στο Σύνταγμά τους.

Οι επιγραφικές, αρχαιολογικές, χαρτογραφικές, νομισματικές, γεωγραφικές και γραμματολογικές τεκμηριώσεις της Ιστορίας της Μακεδονίας, που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη, μαζί με τις επιστημονικές καταθέσεις διεθνούς φήμης ιστορικών και αρχαιολογιών, αναδεικνύουν με ένα αδιάψευστο τρόπο τη Μακεδονία και την ελληνική εθνοπολιτιστική της ταυτότητα. Συνεπώς ακυρώνουν οριστικά και αμετάκλητα οποιαδήποτε ιστορική διαστρέβλωση.

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρουέφσκυ πρόσφατα στην Αυστραλία κάλεσε τους Μακεδόνες του Αιγαίου (δηλαδή τους Έλληνες Μακεδόνες) και τους Μακεδόνες του ΠΙΡΙΝ (της Βουλγαρίας) να ενωθούν με τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων. Η θρασύτατη δήλωση πρέπει να γίνει γνωστή στην Ε.Ε. και να μη γίνει συνάντηση Ελλήνων και Σκοπιανών, εάν δεν ανακληθή η δήλωση αυτή.

 


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ