01
Ekdoseis2
Periodika2
Neeskiklofories

Epanekdoseis

Prosfores

diahoristiko

 

Με το να λένε κάποιοι «δεν έχω ταμπού» εννοούν πως δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό, καμμία αρχή και δέσμευση, δεν δέχονται απαγορεύσεις κι όλα αυτά για να γεύονται ως την τελευταία τους σταγόνα τα πάντα (εννοείται τα αμαρτωλά και ανήθικα, όχι όμως, παράλληλα έστω, και τα πραγματικά σωστά και αληθινά).

Οι άνθρωποι αυτοί αυτοαποκαλούνται «απελευθερωμένοι» κατά την πλέον σύγχρονη ορολογία!

Τρόπος του λέγειν βέβαια, γιατί αυτό το οποίο φροντίζουν να κάνουν στη ζωή τους είναι ν’ απελευθερωθούν από τα ήθη και να δεσμευθούν στα πάθη! Να αποβάλλουν από πάνω τους κάθε δέσμευση των αρετών, για να δεσμευθούν και να υπηρετούν ανελέητα το μαγγανοπήγαδο των παθών!

Γιατί το ένα δεν γίνεται χωρίς το άλλο, ξέρετε. Όταν φεύγει το φως έρχεται το σκοτάδι, δεν έρχεται το… τίποτα! Κι όταν φεύγουν οι αρετές, έρχεται η διαφθορά και η εξαχρείωση, και μάλιστα αμέσως, είτε το θέλουμε είτε όχι!

Μ’ αυτούς τους νέους, βέβαια, διαφωνούμε πλήρως. Πέραν του ότι στον πρωτογονισμό που μ’ αυτό τον τρόπο αναγκαστικά πηγαίνουν, έρχονται κι ένα σωρό άλλα ταμπού, αλλά και τοτέμ. Απ’ αυτά, δηλαδή, που υποτίθεται πως θέλησαν να ξεφύγουν!

Κ. Γ. Π.

[Από το περιοδικό «ΤΑ ΚΡΙΝΑ»]


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ