01
Ekdoseis2
Periodika2
Neeskiklofories

Epanekdoseis

Prosfores

diahoristiko

                  «Ναι στον έρωτα όχι στο AIDS»;

 

           «Ναι στον έρωτα όχι στο AIDS»!!! Αυτό είναι το βαρύγδουπο σύνθημα, που κυκλοφορεί ευρέως από ένα πλήθος «αρμοδίων» φορέων, όχι μόνο στη Χώρα μας αλλά και παγκοσμίως! Κι έτσι όλοι αυτοί κάθονται αναπαυτικά στις καρέκλες τους, έχοντας την εντύπωση πως προσφέρουν ό,τι σημαντι­κότερο στη νέα γενιά, όσον αφορά τη στάση και την προστασία της απ' την «επιδημία που καίει τον πλανήτη», δηλαδή το AIDS. Όμως πραγματικά την ενημερώνουν ή την παραπληροφορούν; Την προφυλάσσουν απ' το AIDS ή την σπρώχνουν βαθύτερα στην κόλασή του; Βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα ή τη... διάλυση; Αξίζει να το δούμε.

                                        Μια απαραίτητη διευκρίνιση πρώτα…

Δεν πρόκειται να προβούμε σε μακροσκελείς ανα­λύσεις για το τι είναι το AIDS, ποια τα συμπτώματα του κ.λπ. που λίγο ως πολύ όλοι μας γνωρίζουμε. Αντίθετα θα κα­ταλήξουμε σε κάτι πολύ σημαντικό. Πως δεν πρόκειται ποτέ να το συναντήσουμε, πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος απ’ αυτό, αν εφαρμόσουμε όχι αυτό που λέει το σύνθημα, αλλά ... Αλλ' ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους

                                        Όταν οι νόμοι της φύσης παραβιάζονται...

           Ολόκληρη η φύση ασφαλώς, ως το πιο μικρό της μόριο, διέπεται από κάποιους νόμους. Όταν αυτοί οι νόμοι παραβιάζονται, τότε σαφώς κινδυνεύουμε, επέρχεται σίγουρα η διάλυση και ο θάνατος.

Παρά­δειγμα; Το πιο απλό. Αν αφαιρέσουμε μια - δυο κολώνες, ας πούμε, ενός κτηρίου, επειδή κάποιοι νόμοι της φύσης παρα­βιάζονται, το κτήριο καταρρέει! Κι ασφαλώς θα κα­ταστραφούμε μαζί του, αν εξακολουθώντας ν' αγνο­ούμε αυτούς τους νόμους, δεν απομακρυνόμαστε απ' αυτό. Τούτους τους φυσικούς νόμους εμείς οι Χριστιανοί τους βλέπουμε σαν τις απαραίτητες δομές του Θεού στη φύση, προκειμένου αυτή να λειτουργεί σωστά και να υπάρχει. Εσείς οι άλλοι, ονομάστε τους όπως θέλετε. Στο τέλος θα συμφωνήσουμε!

Έτσι και στο θέμα του έρωτα και των σεξουαλικών σχέσεων, ο Θεός όρισε κάποιες ανάλογες δομές. Αυτές είναι σαφέστατα γραμμένες στην Αγία Γραφή, είναι γνωστές κι αποτελούν το πιστεύω της Εκκλησίας μας. Ποιες είναι; Αγνότητα και εγκράτεια ως το γάμο, συζυγική πίστη και αφοσίωση μέσα στο γάμο.

Η διατάραξη αυτών των εντολών, συγγνώμη των δομών, φέρνει πλήθος κακών και στα άτομα και στις κοινωνίες, που ασφαλώς είναι λίγο ως πολύ γνωστά και δεν θα επαναλάβουμε εδώ. Μόνο τούτο θα πούμε. Πως ένα απ’ όλα αυτά, είναι τα αφροδίσια νοσήματα ή τα «σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» κατά τον σύγχρονο ιατρικό όρο. Τι κοινό χαρακτηριστικό έχουν; Πως πλήττουν καίρια, εκείνους που παραβιάζουν αυτές τις δομές - εντολές.

Γι’ αυτό και στη μέχρι τώρα ιστορία της ανθρωπότητας, ενώδεν υπήρξε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ θύμα της αγνότητας, τηςεγκράτειας και της συζυγικής πίστης, πλήθος είναι τα θύματα της διαφθοράς σε κάθε εποχή, ανά τους αιώνες!

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναφέρει πως τα νέα αφροδίσια νοσήματα είναι 18 μεταξύ των οποίων και το AIDS!

Η ίδια οργάνωση ανακοίνωσε, πως κάθε χρόνο δηλώνονται 200.000.000 νέες περιπτώσεις μη γονοκοκκικής ουρηθρίτηδας - ενός μόνο απ’ τα νέα αυτά αφροδίσια νοσήματα - ενώ 40.000.000 νέες περιπτώσεις το χρόνο, προέρχονται μόνο απ’ τη γνωστή μας σύφιλη. Κι ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος του πραγματικού, αφού η δήλωση αυτών των ασθενειών, δεν είναι παντού υποχρεωτική.

Υπολογίστε τώρα τα νοσοκομεία, τα εργαστήρια, το νοσηλευτικό προσωπικό, τα φάρμακα, τα τεράστια ποσά που δαπανώνται από τα άτομα, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τις κυβερνήσεις, αλλά και το παγκόσμιο επιστημονικό δυναμικό, που ασχολείται για την θεραπεία τους. Ασφαλώς αυτά θα μπορούσαν να είχαν δοθεί αλλού, όπως για παράδειγμα, για την αναβάθμι­ση της Παγκόσμιας Υγείας.

Και σ' αυτά τα αφροδίσια νοσήματα, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, όπως είδαμε, περιέλαβε και τη σύγχρονη τούτη μάστιγα, το AIDS. Ήδη έχει 37 εκατ. θύματα παγκοσμίως που αυξάνουν συνέχεια. Φαίνεται ότι, ούτε και η καθιερωμένη «παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS» δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα!!!

                                           Πώς προήλθε το AIDS;

           Κατάγεται απ’ τα ζώα! Και συγκεκριμένα απ’ τους πιθήκους της Κεντρικής Αφρικής! Μεταφέρθηκε δε στους ανθρώπους, απ’ τους ομοφυλόφιλους. Στην αρχή μάλιστα είχε ονομασθεί «ασθένεια των ομοφυλοφίλων». Οι ομοφυλόφιλοι το μετέφεραν στους αμφιλοφυλόφιλους κι αυτοί στους ετεροφυλόφιλους μεν, αλλά σ’ εκείνους με τους πολλούς ερωτικούς συντρόφους και την άτακτη και άναρχη σεξουαλική ζωή. Κατόπιν στους τοξικομανείς και τελευταία στους αθώους, όπως σ’ εκείνους που χρειάζονται συνεχείς μεταγγί­σεις αίματος για να επιζήσουν.

Αν προσέξουμε καλά αυτή τη διαδρομή θα δούμε, πως το AIDS προήλθε απ’ τα ά-λογα ζώα και στους ανθρώπους μεταδόθηκε από εκείνους που ενεργούν έξω και πέραν από κάθε λογική των φυσικών - Θείων νόμων, απ’ αυτούς που σαφέστατα τους παραβιάζουν, γι' αυτό και οι πράξεις τους λέγονται «παρά φύση». Όμως και πάλι δεν έπληξε τους εγκρατείς και δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, έκτος κι είναι ναρκομα­νείς ή κινδυνεύουν (ελάχιστα όμως) σαν αθώοι.

         Τι αποδεικνύεται απ’ τη μέχρι τώρα πρακτική; Μα αυτή ακριβώς η πίστη, η θέση και η διακήρυξη της Εκκλησίας μας που αποδεικνύεται τελικά τέλεια εναρμονισμένη στους νόμους που διέπουν τη φύση. Και αυτό το ομολογούν πλέον οι πάντες

                                           Οι ομολογίες κορυφαίων ιατρών

  • Ο κορυφαίος Αμερικανός ερευνητής του AIDS Ρόμπερτ Γκάλο, υποστηρίζει ότι «τα αποτελέσμα­τα έρευνας, που δημοσιεύθηκαν τελευταία έδειξαν ότι η σεξουαλική εγκράτεια είναι ο μόνος τρόπος προφυλάξεως από το AIDS, ενώ κανένα άλλο μέ­τρο δεν παρέχει απόλυτη προστασία».
  • Η Μάργκαρετ Φίσλ ερευνήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι των Η.Π.Α. τόνισε ότι: «Ο μόνος σίγουρος τρόπος προφυλάξε­ως απ’ το AIDS είναι η σεξουαλική εγκράτεια».
  • Το «3ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το AIDS» στο όποιο συμμετείχαν 8.000 σύνεδροι απ’ όλο τον κό­σμο, διατύπωσε 13 τρόπους προφύλαξης απ’ τη μάστιγα. Απ’ τους 5 πρώτους τρόπους είναι: «1. Να είστε πιστός στο σύντροφό σας 2. Ή απλά παρθένος 3. Μην κυνηγάτε τις ερωτικές περιπέτειες 4. Μην κάνετε ομοφυλόφιλες σχέσεις 5. Σε περίπτωση εφήμερης σεξουαλικής σχέσης χρησιμοποιείτε προφυλακτικά. Να γνωρίζετε, όμως, ότι δεν προφυλάσσουν 100%».
  • Ο γνωστός δικός μας καθηγητής Γ. Παπαευαγγέλου είχε τονίσει: «Το σεξ είναι ευθύνη. Για μένα η αρχή είναι μία: Η σεξουαλική δραστηριότητα πρέπει να είναι υπεύθυνη, δηλαδή να στοχεύει κάπου... Το AIDS απειλεί τα άτομα που δεν έχουν υπεύθυνη σεξουα­λική ζωή».
  • Ο Καθηγητής της Παθολογίας του Πανεπι­στημίου Αθηνών Στ. Καραγιαννόπουλος, γράφει: «Πώς μπορώ να προφυλαχτώ απ’ το AIDS; ρώτη­σε ένας νεαρός επιστολογράφος μου. Τέλεια πρόληψη υπάρχει. Και είναι μόνο μία. Η μο­νογαμία».

                                        Τι προκύπτει από τις έρευνες;

            Απ’ όλες τις έρευνες που κατά καιρούς έρχονται στην επικαιρότητα και όλες τις στατιστικές, χωρίς καμμιά εξαίρεση, δύο συμπεράσματα προκύπτουν:

         1. Ότι οι ως τώρα εκστρατείες διαφώτισης για την προστασία των νέων απ’ το AIDS δεν είναι καθόλου αποτελεσματικές!

           2. Πως χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται τα θύματα όχι μόνο παγκοσμίως, ούτε μόνο στις υπό ανάπτυξη και τις φτωχές χώρες, αλλά και στις ανεπτυγμένες (ΗΠΑ, Ευρώπη κ.λπ.)!

         3. Τα λεγόμενα «προφυλακτικά», απλώς μειώνουν και σε καμμιά περίπτωση δεν προφυλάσσουν και πολύ περισσότερο δεν εξαλείφουν τον κίνδυνο!

Συνεπώς η όλη προσπάθεια είναι στηριγμένη σε εντελώς λάθος βάση, δηλαδή στη βάση του σχολιαζομένου συνθήματος!

                                                    Που καταλήγουμε;

           Λοιπόν, τι έχουν καταλάβει απ’ όλα αυτά όλοι οι αρμόδιοι φο­ρείς; Επί ποιων δεδομένων διακηρύσσουν το «ναι στον έρωτα», άρα όχι στην αγνότητα και την εγκράτεια; Γιατί τόσο πολύ παρα­πληροφορούν τους νέους;

«Ναι στον έρωτα»! Κι ο καθένας ασφαλώς καταλα­βαίνει αυτό πού θέλει να καταλάβει. Στον έρωτα με τους οποιουσδήποτε, οσουσδήποτε, οπουδήποτε, οπωσδήποτε! Αρκεί, λέει, να πάρει κάποια προφυλακτικά μέσα! Όμως κανένα μέσο - το είδαμε - δεν είναι απόλυτα ασφαλές, όσο η εγκράτεια. Έξ άλλου αυτός ο ασύδοτος έρωτας, δεν είναι η πηγή του κακού;

«Ναι στον έρωτα, όχι στο AIDS»! Και θυμίζει το δή­μαρχο μιας μεγάλης πόλης, της οποίας μολύνθηκαν οι πηγές του νερού της. Κι αντί να διώξει τις εστίες μόλυνσης κι έτσι να καθαρίσει το νερό, προσπαθούσε να ενημερώσει και να πείσει τους κατοίκους για τα μέτρα που έπρεπε να παίρνουν, για να μην μολύνονται!!! Ίδια λογική του πα­ραλόγου! Πού ξέρετε, αύριο μπορεί να μας πουν: «Ναι στο τσιγάρο, όχι στον καρκίνο»! Ποια ή διαφορά;

                                                            Συμπέρασμα

Πραγματικά δεν υπάρχει πιο ρεαλιστικός, πιο αλη­θινός, πιο σίγουρος, πιο ασφαλής δρόμος για την πρό­ληψη και γενικά για την αντιμετώπιση όχι μόνο του AIDS αλλά και όλων των «σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων», απ’ την επιστροφή στη φυσική τάξη. Αυτή δε η φυσική τάξη βρίσκεται στο εξής τρίπτυχο: Αγνότητα, εγκράτεια, συ­ζυγική πίστη. Διορθώστε, λοιπόν: «Ναι στην εγκράτεια, όχι στο AIDS»!

                                                                                                            Κ. Γ. Παπαδημητρακόπουλος


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ