Μετάβαση στο περιεχόμενο

      

                                                Απαντά ο Άγ. Ιω. Χρυσόστομος

 

«Θα ήταν πολύ μεγάλη ανοησία να περιμένει να πάει καλά όλος ο χρόνος επειδή θα περάσει ευνοϊκά μία ημέρα. Όχι μόνο ανόητη είναι αυτή η γνώμη, αλλ’ είναι κι αποτέλεσμα διαβολικής ενέργειας, να εμπιστευόμαστε δηλαδή τη ζωή μας όχι στην δική μας φροντίδα και προσπάθεια, αλλά στις εναλλαγές των ημερών.

Oλόκληρος ο χρόνος θα περάσει για σένα ευτυχισμένος, όχι αν μεθύσεις κατά τη νουμηνία,[1] αλλά αν και κατά τη νουμηνία και κάθε ημέρα κάνεις το θέλημα του Θεού.

Γίνεται η ημέρα κακή και καλή όχι απ’ τη φύση της, γιατί δεν διαφέρει η μία ημέρα απ’ την άλλη, αλλά απ’ τη δική μας φροντίδα ή αμέλεια.

Aν πράττεις τη δικαιοσύνη, η ημέρα σου θα γίνει καλή. Αν πράττεις την αμαρτία η ημέρα σου θα είναι πονηρή και γεμάτη κόλαση.

Aν πιστεύεις αυτά και τα εφαρμόζεις, όλος ο χρόνος θα σου πηγαίνει καλά, και κάθε ημέρα θα κάνεις προσευχές κι ελεημοσύνες.

Aν όμως παραμελείς την αρετή σου κι εξαρτάσαι απ’ τους αριθμούς των ημερών, θα μείνεις έρημος απ’ όλα τα αγαθά σου».

 

[1] Δηλαδή η αρχή του νέου μήνα, η αρχιμηνιά, η πρωτομηνιά και κατ΄ επέκταση η πρωτοχρονιά.

  • Εμφανίσεις Άρθρων 1847685
Όροι Πώλησης & ΥπαναχώρησηΠολιτική Απορρήτου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ — Ατομική επιχείρηση · Κορυδαλλών 10, Κάντζα Αττικής 153 51 · ΑΦΜ 144427936 · ΚΕΦΟΔΕ Αττικής
 Τηλ. 210 6658 551Κιν. 698 279 5615Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
© Copyright 2026 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ Back To Top

Χρησιμοποιούμε cookies για να μετράμε την επισκεψιμότητα και την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών μας. Πολιτική Απορρήτου