Εκτύπωση

 

Αποδείξεις ότι

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ

Υπό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου

 

Για το τεράστιο αυτό θέμα που απασχόλησε ανά τους αιώνες τους πάντες, δεν υπάρχει καλύτερος απολογητής – όπως θα λέγαμε – από τον ι. Χρυσόστομο. Δεν είναι μόνο ότι έχει συγκεκριμένες ομιλίες επί του θέματος αυτού, αλλά τελικά όλο του το έργο, όλες του σχεδόν οι ομιλίες είναι κατάμεστες από αναφορές στη Θεότητα του Ιησού Χριστού και το μεγαλύτερο μέρος κατά τρόπο απολογητικό.

Συλλέξαμε, λοιπόν, όλο το υλικό αυτό και τότε διαπιστώσαμε έκθαμβοι, πως ο θείος αυτός Πατέρας, που δεν υπάρχει θέμα για το οποίο να μην έχει ομιλήσει και να μην το έχει αναπτύξει διεξοδικά, περισσότερο όλων έχει αναφερθεί στο εξεταζόμενο.

Πράγματι εκείνο το οποίο θα διαπιστώσει ο μελετητής του έργου είναι η κυριολεκτικά απέραντη, ποικίλη, ωραιότατη και ταυτόχρονα αδιάσειστη και συντριπτική επιχειρηματολογία του ιερού Χρυσοστόμου, που θα τον αφήσει έκθαμβο και θα τον βοηθήσει να ομολογήσει απ’ τα βάθη της ψυχής του, εκείνο το υπέροχο του Αποστόλου Θωμά: «(Συ Κύριε Ιησού Χριστέ είσαι) ο Κύριός μου και ο Θεός μου».

Να τονιστεί ακόμη πως τα κείμενα του ιερού Χρυσοστόμου κατά βάσιν απευθύνονται στους Ιουδαίους (και σταυρωτές του Χριστού), στους ειδωλολάτρες (και τους εν γίνει απίστους) και στους αιρετικούς (ιδιαίτερα δε σ’ εκείνους που αμφισβητούν την Θεότητα Του, αν και ονομάζονται Χριστιανοί, κι είναι πολλοί αυτοί δυστυχώς σήμερα). Γι’ αυτό και άλλοτε αντλεί την επιχειρηματολογία του απ’ την Αγία Γραφή (για τους πρώτους και τους τρίτους) και άλλοτε απ’ τα ίδια τα γεγονότα επικαλούμενος την κοινή λογική (για τους δεύτερους).

Τη μελέτη, τη συλλογή και την επεξεργασία των κειμένων μέσα από 175 σχετικές ομιλίες του ι. Χρυσοστόμου, έκανε ο Κ.Γ.Παπαδημητρακόπουλος. Οι ακαταμάχητες αποδείξεις του Ι. Χρυσοστόμου για την θεότητα του Ιησού Χριστού, όπως ταξινομήθηκαν, είναι 30 τελικά.

Το έργο αποτελείται από 944 σελίδες, με τετράχρωμο εξώφυλλο, έχει σχήμα 14 Χ 21, και διαβάζεται απολαυστικά.

Το προλογίζει ο μακαριστός άγιος Γέροντας π. Ανανίας Κουστένης, στη μνήμη του οποίου και εκδίδεται.

Βλέπετε εδώ αναλυτικά τα περιεχόμενά του …

Επειδή το κόστος της έκδοσης είναι πολύ μεγάλο, για να μπορέσει να εκδοθεί, θα γίνουν προεγγραφές. Η τιμή του στα βιβλιοπωλεία θα είναι 45 €. Για όσους όμως προεγγραφούν θα είναι 25 € μόνο (χωρίς καμμία άλλη επιβάρυνση). Εφ’ όσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι για την καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό ποσού 10 €. Το υπόλοιπο ποσό των 15 € θα καταβληθεί κατά την παραλαβή του έργου με αντικαταβολή.

"ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ ΑΠΑΝΘΙΜΑ"

Ήτοι 2000 ρήσεις και 300 παραδείγματα

του Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου

Το έργο αυτό, έρχεται σε συνέχεια των ήδη εκδοθέντων ΡΟΔΟΣΤΑΓΜΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου και «ΒΑΣΙΛΕΙΑΝΟ ΑΠΟΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ» του Αγίου Μεγάλου Βασιλείου (βλέπετε και την ιστοσελίδα μας) για να ολοκληρώσει τους Τρείς Ιεράρχες. Έχει την ίδια ακριβώς ποιότητα, ανάλυση και παρουσίαση, είναι κι αυτό γραμμένο και επιμελημένο από τον Κ.Γ.Παπαδημητρακόπουλο, όπως και τα προηγούμενα. Αποτελείται από 872 ελίδες, έχει σχήμα 14 Χ 21

Επειδή το κόστος της έκδοσης είναι πολύ μεγάλο, θα γίνουν και στο έργο αυτό προεγγραφές. Η τιμή του στα βιβλιοπωλεία θα είναι 45 €. Για όσους όμως προεγγραφούν θα είναι 25 € μόνο (χωρίς καμμία άλλη επιβάρυνση). Εφ’ όσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι για την καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό ποσού 10 €. Το υπόλοιπο ποσό των 15 € θα καταβληθεί κατά την παραλαβή του έργου με αντικαταβολή.

    Και κάτι ακόμη …

Σε περίπτωση που κάποιος προεγγραφεί και για τα δύο έργα, η τιμή θα είναι συνολικά 40 €, χωρίς καμμία άλλη επιβάρυνση. Για την προεγγραφή θα καταβληθούν 15 € και τα υπόλοιπα (25 €) κατά την παράδοση των έργων με αντικαταβολή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μας ενημερώσουν στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., και εναλλακτικά στο fax 213 00 46 126 και στα τηλέφωνα: 210 6658 551 ή 6944 41 8335. Θα μας δώσουν το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό τους.

                                                            ΟΙ «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ»