01
Ekdoseis2
Periodika2
Neeskiklofories

Epanekdoseis

Prosfores

diahoristiko

 

Τι να κάνουμε όταν ασθενούμε… (3ο)

 

Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου

«Kαρπός των χειλέων αυτών που ομολογούν το όνομά Του είναι το να Τον ευχαριστούν, δηλαδή να Τον ευχαριστούν για όλα, και γι’ αυτά που έπαθε για χάρη μας, ας τα υπομένουμε όλα ευχαρίστως, είτε είναι φτώχεια, είτε αρρώστια, είτε ο,τιδήποτε άλλο είναι αυτό.

Γιατί Αυτός μόνος γνωρίζει αυτά που μας συμφέρουν. Γιατί λέγει (ο Απ. Παύλος), «εμείς δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το συμφέρον μας, για να το ζητήσουμε στην προσευχή μας». Eφ’ όσον λοιπόν δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να ζητούμε στην προσευχή μας, αν δεν μας το διδάξει το Άγιο Πνεύμα, πώς θα θέλαμε να γνωρίζουμε αυτά που μας συμφέρουν;

Γι’ αυτό ας φροντίζουμε να Τον ευχαριστούμε για όλα και να υπομένουμε με γενναιότητα όλα όσα μας συμβαίνουν. Όταν λοιπόν είμαστε φτωχοί, όταν είμαστε άρρωστοι, ας Τον ευχαριστούμε. Όταν μας συκοφαντούν, ας Τον ευχαριστούμε. Όταν μας κακοποιούν  ας Τον ευχαριστούμε. Aυτό μας φέρνει κοντά στον Θεό»

                                                *

«Θυμήσου τους Αποστόλους, γιατί κι εκείνοι, ενώ μαστιγώνονταν και διώκονταν και υπέφεραν άπειρα δεινά, χαίρονταν, επειδή αξιώθηκαν να ατιμαστούν για χάρη του ονόματος του Xριστού.

Kι εσύ λοιπόν αν αρρωστήσεις να υποφέρεις γενναία, και να ευχαριστείς τον Θεό, κι έτσι θα λάβεις τον ίδιο μ’ εκείνους μισθό.

Πώς όμως, ενώ είσαι άρρωστος και υποφέρεις, θα μπορέσεις να ευγνωμονείς τον Kύριο; Αν Τον αγαπάς γνήσια. Γιατί, αν οι τρεις νέοι που είχαν πέσει στο καμίνι κι άλλοι που βρίσκονταν στις φυλακές και σ’ άπειρα άλλα κακά δεν σταμάτησαν να ευχαριστούν, πολύ περισσότερο θα μπορέσουν να κάνουν αυτό όσοι είναι άρρωστοι και κατέχονται από φοβερές ασθένειες»

 


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ