01
Ekdoseis2
Periodika2
Neeskiklofories

Epanekdoseis

Prosfores

diahoristiko

 

Το πιο εξτρίμ σπορ, το πλέον αγωνιστικό, το πλέον δυνατό, το ακαταμάχητο, το πλέον ολοκληρωμένο, είναι τούτο μόνο: Το «κόντρα στο ρεύμα»!

Ένα μοναδικό άθλημα, στο οποίο επιδίδεται, ο σολομός! Ένα τόσο ζωντανό και δυναμικό ψάρι που ζει και υπάρχει γιατί γνωρίζει να αντιστέκεται σε οτιδήποτε μπορεί να το εμποδίσει και να του εναντιωθεί στην πορεία του προς τα άνω, προς τις πηγές στις οποίες γεννήθηκε, εκεί που θέλει να φθάσει και να πολλαπλασιαστεί. Εκεί που η θερμοκρασία είναι η πλέον κατάλληλη και ο τόπος γνώριμος και ασφαλής. Αν παραμείνει στα πέλαγα, οι μέρες του θα είναι σαφώς μετρημένες!

Ναι, με το άθλημα αυτό, το κόντρα στο ρεύμα δηλαδή

Ξεκόβεις απ’ τη μάζα!

Ξεφεύγεις απ’ τη χαμοζωή!

Ξεχωρίζεις απ’ τους πολλούς!

Δεν μπαίνεις με τίποτα στο μίξερ, δεν γίνεσαι πολτός!

Γιατί πόθος σου διακαής είναι να φθάσεις στις πηγές, στις αρχές της ζωής, στον ίδιο τον Θεό απ’ τον οποίο και προήλθες! Επιθυμία σου να αγωνιστείς έως τέλους γι’ αυτό! Απόφασή σου να αντισταθείς και να τα υπερβείς όλα!

Αυτό δε το «αντίθετα στο ρεύμα», δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά η πλήρης έκφραση της αντίστασης. Και αντιστέκονται μόνιμα, σταθερά, αταλάντευτα μονάχα οι ζωντανοί, αυτοί που πολύ το θέλουν και οι δυνατοί. Εξ άλλου αυτοί είναι εκείνοι που επιδίδονται αποφασιστικά σ’ αυτό το εξτρίμ σπόρ…

Κ. Γ. Π.

[Απ’ το περιοδικό «ΤΑ ΚΡΙΝΑ»]


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ